Hakkebøf - Hurtig og halvsund

Hakkebøf - Hurtig og halvsund.

Denne udgave af hakkebøf, er optimeret til den korteste mulige tid, uden at det går ud over smagen.

Det halvsunde kommer i at vi udelukker sovsen og i stedet for kartofler, så koger vi blomkål og broccoli til.


Retten tager ca. 20 min.












INGERDIENSER

4-500 g oksekød (8-14% fedt)
2 store løg
1 blomkål
1 broccoli
2 æg (eller til det antal bøffer der laves)
citron
sukker
smør
olivenolie

FREMGANGSMÅDE

 1. Sæt en gryde vand over, tilsæt rigeligt salt og en smule citron (kan udelades).

2. Rens blomkål og broccoli - del dem i små buketter.

3. Snit løg i ringe og gem de to (eller det antal æg i skal bruge) største ringe og snit så resten i strimler.

4. Sæt en pande over - kom en del smør og en del olivenolie på panden.

5. Første tidsbesparende trick kommer her. Dit oksekød er allerede hakket, så lad være med at ælte kødet sammen som du plejer - bare skær tilpasse stykker ud og rund dem let, så de får bøfform.

Det tager en masse tid at stå og ælte kødet og det er helt unødvendigt. En fordel ved ikke at ælte kødet sammen, ud over tidsbesparelsen, er at bøffen nu også holder sin form og skrumper ikke ind.







6. Hæld blomkål i gryden med vand - læg låg på og lad det komme i kog.

7. Hæld dine løg på panden og skub løgene sammen i den ene ende af panden. Læg dine løgringe på panden og klæg forsigtigt æg ned i dine løgringe - Dette gør at ægget ikke flyder ud og fylder hele panden, så nu har du plads til at stege alt på én gang - dette spare tid og opvask.

Sæt dine bøfer på panden og giv dem salt og peber.

Når løgene er blevet glasklare, så stryg sukker over dem, det karameliserer og giver farve.


8. Bøffen skal have ca .3-4 min. på hver side. Når du vender bøfferne første gang, så hælder du dine broccoli i gryden, ned til dine blomkål.
Rod lidt i løgene og sørg for de ikke brænder på.

Hold øje med dine æg.. når de er blevet mælkehvide, så er de færdige og så er blomkål og broccoli også ved at være færdige.

Jeg serverer den med et skud engelsk sovs til.

Laver du retten på denne måde, så bør det ikke tage meget mere end 20 min.




.....Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar